Da jeg var gravid første gang, havde jeg, som mange andre vordende mødre, et stort ønske om at amme mit barn.

Jeg troede, at det ville komme helt naturligt, og at det ville være nemt. Men jeg blev hurtigt klogere. Det var absolut ikke nemt!

Da jeg 2,5 år senere skulle have barn nr. to, var jeg blevet klogere. Jeg vidste, hvad amning indebar, og havde lært teknikken. Jeg var så klar til at prøve igen.

Men også denne gang måtte jeg give op.

Jeg kunne bare ikke få det til at fungere.

Amning er en videnskab.

20 måneder efter skulle jeg føde barn nr tre og havde denne gang valgt at føde hjemme. Jeg havde sat alt ind på at få amningen til at køre denne gang, og endelig lykkedes det. Sikke en sejr.

Som sygeplejerske arbejdede jeg på en neonatal afdeling (afd. for for tidligt fødte og syge nyfødte). Her beskæftigede jeg mig bl.a. meget med ammeetablering og alle de problematikker og udfordringer, der kan være i den forbindelse.

Jeg oplever, at sundhedssystemet slet ikke gør nok for de nybagte mødre og deres babyer. Alt for meget vigtig amning går tabt pga. for mangelfuld vejledning. Der er simpelthen ikke tid og ressourcer til det i dag, og det er bare ikke i orden.

Din livline til at etablere og fastholde en god amning

Jeg vil gerne være livlinen, når du som nybagt mor bliver udskrevet fra hospitalet. Der går typisk et par dage inden sundhedsplejersken kommer på besøg og her er amningen måske allerede gået i hårdknude.

Du kan læse om ammerådgivning her.