En fødselsmodnende behandling kan hjælpe dig og din krop til ro, afspændning og nydelse, så kærligheds- og fødehormonet, oxytocin, kan flyde i din krop og gøre dig klar til fødsel.

Hvis du er tæt på din termin eller er gået over tid, er du sikkert ved at blive en smule utålmodig. Din krop er ved at gøre sig klar til fødsel, og kan måske have brug for et lille puf til at blive helt klar, eller sætte gang i det hele. Det er heldigvis muligt at hjælpe det lidt på vej. 

Oxytocin er et lykkehormon og også det hormon som får livmoderen til at trække sig sammen, så det vil vi gerne have gang i op til fødslen. Hormonet kaldes også kærlighedshormonet. 

Under behandlingen skal vi egentlig bare hygge os rigtig godt sammen. Jeg vil give dig blid massage mens du ligger på siden på din sofa eller i din seng. Jeg vil give dig akupressur og bruge en rebozo (tørklæde) til at få baby skruet blidt til rette i dit bækken. Det hele er afslappende og gør ikke ondt. Vi kan hyggesnakke undervejs, eller være stille. Dét der er allerrarest for dig. For det er dine hormoner vi skal have i ro og harmoni. Vi kan drikke te sammen, mens jeg giver dig akupressur og sludre lidt. 

Hvis du er en kvinde der slapper bedre af, med et ryddet og rent hjem, friske blomster og stearinlys, så få hjælp til at få det på plads, så betingelserne er optimale. Alt det der gør, at du kan slappe helt af og have fred i dit sind, er fordrende for modningen/fødslen.
Omvendt skal du ikke stresse over, at jeg kommer hjem og ser dit rodede hjem. Hvis det ikke påvirker dig negativt og stresser dig, er jeg også bedøvende ligeglad med rodet 🙂 

Hvad kan en fødselsmodnende behandling gøre?

  • Få dig til at føle dig afslappet, godt tilpas og tryg
  • Løsne op for spændinger
  • Øge det hormon der hedder oxytocin i din krop
  • Afslappe dit bækken og få baby skruet godt nedad
  • Øge blodgennemstrømning

Andre gode råd til at sætte fut i tingene:

  • Gåture (hvis bækkenet tillader det)
  • Hindbærbladste
  • Sex
Massage og akupressur

“Louise kom hjem til mig da jeg var gået 5 dage over terminsdatoen. Jeg havde bækkenløsning, vi var lige flyttet og jeg kunne nærmest hverken gå eller stå. Med andre ord, jeg var max klar til at føde og få mit bækken igen. Behandlingen føltes som en skøn gang nusning, lidt massage her og lidt tryk der mens vi hyggesnakkede og jeg nød den afslappende massage. På et tidspunkt syntes jeg, at det murede lidt i bækkenet, på den der veagtige måde, men slog det hurtigt hen. Men den viste sig at være god nok, for lidt over et døgn efter, var jeg blevet mor igen.

Jeg er helt overbevist om, at Louises kloge hænder og kyndige tryk havde en stor del af æren for, at der kom gang i sagerne. Louise er et meget behageligt menneske at være sammen med, og hun fornemmer så fint hvornår det var tid til at tale og hvornår det er rarest bare at være stille og nyde behandlingen. Den perfekt treat når fødslen nærmer sig eller den perfekte gave til din højgravide kone, kæreste, datter eller veninde.”

Vibe, mor til 3.